Doboj

Završena zgrada za raseljena lica, useljenje u maju

  • Izvor: ATV
  • 20.02.2024. 19:22

Radovi na izgradnji objekta za socijalno stanovanje u dobojskom naselju Bare su završeni. Objekat sa 134 stana biće useljiv u maju. Korisnici centra za raseljena lica, među kojima je i Jelenina majka Ruža, do sada su bili smješteni u alternativni centar dobojskog Doma penzionera, a tamo su kaže uslovi teški za normalan život.

"Vidite i sami kakvo je, nije baš dobro, ali žive, šta će kad nemaju gdje. Bio bi joj super život, vidite i sami šta ovdje ima, mene je strah ovde maltene doći, mene strah došla sam operisana i moram da joj služim, a da nisam morala dođem na dva sata i odoh", kaže Jelena Jović. 

Za izgradnju i opremanje objekta izdvojeno je oko 7 miliona KM kreditnih sredstava iz projekta "CЕV DVA" koje otplaćuje Republika Srpska, a grad je platio spoljašnje uređenje. 

"Sve ukupno negdje oko 1.700.000 je koštalo kompletno to uređenje. Angažovanjem gradonačelnika Doboja, gradske uprave i uz pomoć sa Vladom Republike Srpske i sa predsjednikom Dodikom došlo je do rješenja da su iznađena sredstva tako da je zaista završeno i vanjsko uređenje", kaže Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

"Najveći projekat u sklopu Ceva dva koji smo radili u VRS, a uradili smo negdje projekat je bio za 701 stambenu jedinicu i još nam je ostalo 195 da uselimo. Vjerujemo da ćemo ove godine svih 195 useliti tako da projekat Cev dva u ovoj godini završavamo do kraja", kaže Davor Čordaš, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

U sklopu ovog projekta do sada su u Doboju izgrađene 134 stambene jedinice, Zvorniku 37, a po 12 u Bijeljini i Nevesinju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.