Komandir Vatrogasne jedinice Gacko

Vučković: Uz pomoć helikoptera Srpske i Srbije ugašena vatra

  • Izvor: SRNA
  • 25.08.2024. 18:05

Požar na području gatačkih sela ugašen je nakon dejstva helikoptera, a vatrogasci su na terenu i gase vatru koja je mjestimično ponegdje pojavi zbog jakog vjetra, rečeno je u gatačkoj Vatrogasno-spasilačkoj jedinici.

- Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije mnogo su nam pomogli da u kratkom roku zaustavimo vatru - rekao je komandir gatačke Vatrogasne jedinice Aleksa Vučković.

On je istakao da su helikopteri izuzetno odreagovali, dejstvujući u nekoliko navrata na liniji gdje se ponovo javila vatra.

- Gatački vatrogasci sada drže stvari pod kontrolom, jer nikad se ne zna da li će se vatra ponovo negdje pojaviti i aktivirati požar zbog jakog vjetra - dodao je Vučković.

On je napomenuo da su gatačkim vatrogascima u gašenju požara pomagali i mještani sela Šume.

Požar na području Gacka izbio je juče poslije podne na području sela Šume, Dobro Polje i prema selu Ravni, a gorjela je šuma i nisko rastinje.

Uz gatačke vatrogasce na požarištu su juče dejstvovali i helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i Ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, kada su od vatre odbranjene seoske kuće.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: