Usvojen dokument

Vlada Srpske: Subvencije na stambene kredite za mlade bračne parove

  • Izvor: BL portal
  • 21.03.2024. 16:58

Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta za plan utroška 410.000 KM za isplatu subvencija kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove za januar i februar ove godine.

Vlada je usvojila informaciju o realizaciji posebnog programa subvencionisanja kamatne stope za stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u Republici Srpskoj u 2023. godini, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje se od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija je 5.487.

Od početka realizacije ovog programa, zaključno sa 2023. godinom, izdvojeno je oko 19.500.000 KM.

Program subvencionisanja kamatne stope za stambene kredite za mlade i mlade bračne parove obuhvata subvencionisanje stambenih kredita dobijenih pod povoljnijim uslovima i mladim ljudima pomaže da riješe stambeno pitanje, kao prioritetno pitanje u nastavku njihovih života, osnivanje i razvoj zdrave porodice, kao i povećanje nataliteta i ostanak mladih u Srpskoj.

U okviru ovog programa odobrene su subvencije svim korisnicima koji su ispunjavali osnovne uslove, a to je da imaju prebivalište u Republici Srpskoj, da imaju do 35 godina u momentu podizanja kredita i da je kredit podignut iz kreditnih sredstava Investiciono-razvojne banke posredstvom jedne od komercijalnih banaka u Srpskoj.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.