Premijer Republike Srpske

Višković ispunio obećanje: Već sutra će Golijaninu da bude uplaćen novac iz budžetskih rezervi premijera

  • Izvor: ATV
  • 11.11.2021. 20:56

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obećao je pomoć Goranu Golijaninu iz opštine Trnovo kojem je u poplavama stradalo stado ovaca.

To obećanje premijer Srpske je ispunio.

"Najviše me je dotakla izjava gospodina Golijanina u Trnovu koji je zaista pretrpio veliku materijalnu štetu po pitanju poljoprivredne i stočarske proizvodnje. On je izgubio 120 ovaca, od 150. To je bilo umatičeno stado, stado romanovski koji je rađeno po svim procedurama koje nalaže struka. Od veterinarskog nadzora, izbora rase itd. Čovjek je htio tim da se bavi u narednom periodu, podnio je zahtjev za penziju. Ovce su se za mjesec dana trebale jagnjiti i veliki procenat daje i po dva jagnjeta.

"Reagovali smo, potpisao sam rješenje i očekujem da već sutra na njegovom računu bude novac vezano za budžetsku rezervu premijera. To sam dogovorio s njim. Pomoći ćemo mu početkom januara, kada imamo nezvezano sa njim, dogovor sa Srbijom o pomoći našim stočarima ubacivanju što više rasplodnog materijala u njihova stada. On nije klonuo duhom, čak je rekao "kad vidim da mi ovoliku pažnju posvete institucije, neću ni ja odustati", saopštio je Višković.