Šumski požar

Vatra kod Bratunca ugašena, kod Srebrenice se širi

  • 05.09.2024. 09:21

Šumski požar u selu Kaići kod Bratunca ugašen je, a u Nacionalnom parku "Drina" u srebreničkoj mjesnoj zajednici Luka je još aktivan i širi se.

Prema informaciji iz Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jeinice Bratunac, požar u Kaićima ugašen je sinoć oko 20.30 časova, a izgorjela su oko tri hektara bjelogorične šume.

Vatrogasci su po izlasku na teren pored požarišta zatekli tijelo starijeg muškarca.

Požar u okolini Srebrenice aktivan i jutros

Požar u okolini Srebrenice aktivan i jutros

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u opštini Srebrenica Adem Mehmedović rekao je Srni da je požar na lokalitetu Poljanci-Stari grad u mjesnoj zajednici Luka iznad kanjona Drine na nepristupačnom terenu zahvatio jaruge i litice i da to onemogućava njegovo gašenje.

- Vatrogasci, radnici Šumskog gazdinstva i Nacionalnog parka "Drina" sprečavaju širenje vatre tamo gdje je moguće pristupiti, ali bez helikoptera i kiše ne može se ugasiti - istakao je Mehmedović.

On je naveo da je juče zatražena pomoć od Oružanih snaga BiH, ali da još nije stigao odgovor, dok je helikopter Republike Srpske juče gasio ovaj požar, ali je zbog hitnosti upućen da gasi požar na Majevici.

Mehmedović je naglasio da požar prijeti predratnim drvenim objektima koje su koristili stočari, ali i staništu Pančićeve omorike koje još nije zahvaćena vatrom.

On je rekao da se danas očekuje pomoć helikoptera na gašenju ovog požara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: