Vatrogasci ulažu sve napore da lokalizuju požare

U Ljubinju tri požara, u zaseoku Pustipusi vatra blizu kuća

  • Izvor: SRNA
  • 08.08.2021. 13:59

U Ljubinju su aktivna tri požara, a u zaseoku Pustipusi vatra je na 300 metara od seoskih kuća, ali se ne očekuje da će ugroziti stambene objekte, rečeno je Srni u ljubinjskoj Teritorijalno-vatrogasnoj jedinici.

Svi ljubinjski vatrogasci i vozila su na terenu.

- Situacija u Ljubinju nije baš dobra jer imamo požare na tri mjesta. Svi vatrogasci i sve raspoložive snage su na terenu sa pet vozila, a u gašenju požara pomaže i policija i lokalni stanovnici - istakli su u ljubinjskoj vatrogasnoj jedinici.

Požar u ljubinjskom zaseoku Pustipusi prema selu Bančići je 300 metara udaljen od kuća, a vatra je pod kontrolom, naveli su u toj vatrogasnoj jedinici i dodali da u gašenju požara pomaže dosta dobrovoljaca i da se za sada ne očekuje da će vatra ugroziti kuće, iako vjetar otežava gašenje.

Drugi je požar na lokalitetu Ržani Do, na pograničnom dijelu između opština Ljubinje i Trebinje i tu pomažu trebinjski vatrogasci.

Na trećoj lokaciji je požar u mjestu Lipnica, koji je noćas bio lokalizovan, ali je na tom području aktivno još niz sitnih požara, naveli su ljubinjski vatrogasci i istakli da gašenje požara najviše otežava to što je teren nepristupačan.

  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.