BH Meteo

U jednom bh. gradu 12 dana u julu temperatura premašila 40 stepeni

  • Izvor: Agencije
  • 29.07.2024. 09:09

Stranica BH Meteo otkrila je u nedjelju, 28. jula, zanimljiv podatak.

Meteorolozi Sanel Avdić iz Vozuće i Marko Bogdanić iz Doboja svakodnevno nas na stranici BH Meteo iznenade nekom novom informacijom.

"Mostar 41 stepen (u hladu) i to je već 12. dan ovog jula sa temperaturama preko 40 stepeni u ovom gradu. Inače dijelove susjedne Hrvatske i Slovenije u ovim trenucima zahvatilo nevrijeme uz jak vjetar i lokalno nepogode", naveli su meteorolozi.

Dodali su da će navedeni olujni sistemi iz Hrvatske i Slovenije u oslabljenoj formi stići i do BiH donoseći prolazno jak sjeverac i blaži pad temperatura. Rijetko, ponajviše u Krajini uz mogućnost za kakav lokalni pljusak sa grmljavinom.

Grom udario tri osobe na ulici

Grom udario tri osobe na ulici

"Zbog oslabljene hladne fronte, u naredna dva dana očekuje nas popuštanje vreline uz nešto prijatnije temperature u većem dijelu zemlje, ali uz nastavak dominacije sunčanog vremena", kažu ovi meteorolozi.

Zaključuju da se očekuje jačanje bure i sjeverca.

"Zbog bure, a i činjenice da osim rijeđih pljuskova ozbiljnije kiše na području čitave zemlje nema na vidiku, velika je opasnost za izbijanje i širenje šumskih požara narednih dana", napisali su Sanel Avdić i Marko Bogdanić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: