Radoslav Gajanin

U drugom upisnom roku 1.000 slobodnih mjesta na raznim studijskim programima

  • Izvor: RTRS
  • 23.08.2023. 08:25

U drugom upisnom roku na Univerzitetu na različitim studijskim programima ostalo je oko 1.000 slobodnih mjesta, rekao je Radoslav Gajanin, rektor banjalučkog Univerziteta.

- U prvom upoisnom roku je popunjeno oko 1.700 mjesta. Univerzitet može da bude zadovoljan ovim podacima - rekao je Gajanin, dodajući da u planu imaju i treći upisni rok.

Dodaje da na većini fakulteta još uvijek ima slobodnih mjesta.

- Na većini fakulteta još uvijek ima mnogo slobodnih mjesta, može se očekivat i treći upisni rok. Najviše slobodnih mjesta ima na Filološkom, Fizolofskom, Mašinskom, te Elektrotehničkom fakultetu. Takođe veliki broj nepopunjenih mjesta imamo na Medicinskom fakultetu, ali tu dolazi veći broj stranih studenata - dodaje Gajanin.

Kada je riječ o stranim studentima, Gajanin navodi da upisni rok za njih traje od juna, pa do oktobra, a upis se završava prije početka akademske godine.

- Konkurs za drugi upisni rok je objavljen, prijava kandidata se vrši sljedeće sedmice, a postoje čak i slobodna budžetska mjesta - napominje Gajanin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program