Trnovo

Sutra pomen srpskim stradalnicima

  • Izvor: SRNA
  • 29.07.2022. 09:45

U Trnovu će sutra, na praznik posvećen Ognjenoj Mariji, biti odata počast srpskim stradalnicima iz Odbrambeno-otadžbinskog rata iz ove opštine.

 U Trnovu i lokalnim selima je od 1992. do 1995. godine stradala 101 civilna žrtva, a za odbranu ognjišta od agresora život je položilo 130 trnovskih boraca.

Sjećanje na stradale organizuje Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Trnovo, u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Predsjednik Organizacije Goran Timotija rekao je Srni da će u 9.00 časova biti služena liturgija u Hramu Svetog Georgija, u 10 časova parastos kod Centralnog spomenika, gdje će u 10.30 časova biti položeno cvijeće i vijenci, dok je za 11 časova planirano obraćanje zvaničnika.

Timotija je dodao da će učesnici ove manifestacije u 11.30 časova krenuti ka spomeniku poginulim srpskim borcima na Rogoju.

"Želimo da se na veliki pravoslavni praznik, molitvom i uz plamen svijeća, prisjetimo i poklonimo sjenima svih stradalih Srba na području opštine Trnovo tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata", istakao je Timotija.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.