Migrantska kriza

Stevanović: Pozitivni efekti pojačane kontrole granice

  • 06.09.2018. 13:08

Prvi efekti pojačane kontrole granice su smanjen broj ilegalnih migranata u Bijeljini, izjavio je danas gradski menadžer Miloš Stevanović.

"Naša policija uspjela je da odvrati 400 migranata u pokušaju da uđu na teritoriju BiH i Republike Srpske", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Bijeljine. 

On je obećao i finansijsku pomoć ako bude potrebno platiti smještaj za policajce koji budu angažovani sa strane da bi branili granicu na ovom području. 

Stevanović je naveo da se na lokalnom nivou, u koordinaciji sa policijom, pruža podrška u vidu obezbjeđivanja čamaca i ljudstva, kada je riječ o Civilnoj zaštiti. 

"Ostaćemo predani humanom zbrinjavanju migranata i omogućićemo njihov humani transport do Sarajeva, odakle nastavljaju svoje rute prema Bihaću, gdje se zadržavaju", naveo je Stevanović. 

On je kritikovao česte višečasovne gužve na graničnim prelazima ka Srbiji i najavio da će od nadležnih zatražiti da taj problem bude riješen prije zimskih praznika. 

Stevanović je rekao da će sutra uputiti molbu Ministarstvu inostranih poslova da, u koordinaciji sa policijom Srbije, iznađu prihvatljivo rješenje kako bi bile spriječene gužve na granici. 

"Ne smijemo nespremni dočekati naredni veliki dolazak naših građana iz dijaspore, a to je već za božićne i novogodišnje praznike", naveo je Stevanović. 
 

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.