Poslije olujnog nevremena

Situacija u Trebinju se stabilizuje, vjetar "oslabio"

  • 24.02.2019. 12:09

U Trebinju danas duva vjetar brzine do 30 kilometara na čas, ali se građanima i dalje preporučuje da ne napuštaju svoje domove bez prijeke potrebe.

Protekla noć u Trebinju je bila dosta mirnija za razliku od noći između petka i subote. 

Novoizabrani gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da su primili više stotina poziva građana za pomoć u sanaciji štete i da su ekipe stalno na terenu. 

"Građane, koji sami mogu da saniraju štetu, pozivamo da to urade, a da broj 121 pozivaju samo oni koji ne mogu da riješe problem. Formiraćemo komisiju koja će obići teren i svi koji su pretrpjeli štetu biće obeštećeni", istakao je Ćurić. 

Ćurić je juče rekao da je olujni vjetar orkanske snage u Trebinju načinio štetu od više miliona KM. 

Najveća oštećenja imali su gradski park, zatvoreni bazen u izgradnji, srednjoškolski centar, te pojedini privatni objekti. Štab za vanredne situacije i dalje je u pripravnosti. 

Na terenu je juče bilo angažovano više od 100 radnika "Komunalnog", "Vodovoda", Civilne zaštite, Centra za gazdovanje kršom, Civilne zaštite HET-a, vatrogasaca, "Elektro-Hercegovine" i privatnih preduzeća. 

U trebinjskoj vatrogasnoj jedinici kažu da je požar, koji je u petak izbio u rejonu sela Bobovišta u Federaciji BiH, pod kontrolom. 

Najjači udar olujnog vjetra koji je zahvatio Trebinje iznosio je 92 kilometra na čas. Ova brzina vjetra izmjerena je na meteorološkoj stanici Trebinje juče ujutro u 4.20 časova, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Prema Boforovoj skali, ova jačina vjetra je devet bofora i spada u olujne vjetrove, a bilo je i orkanskih udara.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program