BORS

Savčić: Promjena žalbenog vijeća neće ništa promijeniti

  • 06.09.2018. 13:01

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić ocijenio je da se ništa suštinski neće promijeniti personalnim izmjenama sastava žalbenog vijeća na suđenju generalu Ratku Mladiću, imajući u vidu dosadašnje iskustvo u radu Haškog tribunala.

"Dobra je stvar što je Haški mehanizam prihvatio zahtjev odbrane generala Mladića za izuzeće trojice sudija iz žalbenog postupka zbog pristrasnosti, ali se bojim da to ne bude samo zamagljivanje očiju u smislu da oni poštuju određena pravila i norme", rekao je Savčić Srni. 

Savčić je dodao da bi volio da se vara i da ne bude tako, te da presuda generalu Mladiću bude zasnovana na činjeničnom stanju i da se sudije pri njenom donošenju rukovode samo profesionalnim principima. 

Haški mehanizam prihvatio je zahtjev odbrane bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića za izuzeće troje sudija iz žalbenog postupka zbog pristrasnosti. 

Sudija Žan-Klod Antoneti prihvatio je zahtjev odbrane da se iz žalbenog postupka isključe sudije Teodor Meron, Karmel Ađijus i Liu Daćun. 
 

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Mućke (12+) (R)

    '''' Mućke (12+) (R)