Vojislav Vojo Čarkić

Sahranjen pop Žućo

  • Izvor: SRNA
  • 07.05.2024. 14:13

Sveštenik Vojislav Vojo Čarkić, poznat kao pop Žućo, sahranjen je danas u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima.

Sahrani je prisustvovalo mnogobrojno sveštenstvo, veliki broj građana, zvaničnika, a opijelo je služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje oko 30 sveštenika.

Vladika Hrizostom je podsjetio da je prota Vojo u Odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine pokazao pravo lice odabravši da bude sluga svome narodu, ranjenima, zarobljenim u Sarajevu i bolesnim.

"On je bio velika ljudska gromada koja je posvjedočila svima kako čovjek na svakom mjestu može biti veliki i uzvišen", rekao je vladika i napomenuo da je malo takvih ljudi koji su služili do kraja.

Danas, kada ga ispraćamo, rekao je vladika Hrizostom, protina djela treba naglasiti, kako bi ostao upamćen po tome koliko je bio veliki i uzvišen u teška vremena.

"On je dobro razumio poruku, sada, blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla", rekao je mitropolit Hrizostom.

Pop Žućo sahranjen je uz počasnu paljbu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Preminuo je u subotu, 4. maja, u 87. godini, dan nakon što je na Veliki petak služio liturgiju u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film

    '' Film