Saopštenje

RUCZ: Nema aktivnih požara u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 19.08.2024. 10:43

Zahlađenje je pomoglo da danas imamo informacije u kojima nema podataka o aktivnim, većim požarima na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj, saopšteno je danas iz Republičke uprave civilne zaštite.

"Nakon višednevne borbe vatrogasne snage iz vazduha i sa tla, za sada, izašle su na kraj sa vatrom“, navedeno je u saopštenju.

Šumski požar koji je juče izbio na lokaciji Dubovik, u opštini Višegrad, je pod kontrolom. 

"Tokom noći na požarištu su dežurali radnici ŠG 'Panos'. Vatrogasne jedinice su jutros u obilasku tog terena“, dodali su u saopštenju RUCZ.

U kanjonu Sutjeske još uvijek ima zaostalog dima. 

"Požara nema. Radnici Nacionalnog parka (NP) 'Sutjeska' obilaze bivše požarište i spremni su da djeluju“, navedeno je u saopštenju.

Na mjestu Suvavića kanjon u opštini Berkovići kiša je ugasila požar na nepristupačnom terenu. 

"Dima ima još. Vatrogasci i mještani dežuraju“, navedeno je u saopštenju.

U Republici Srpskoj zabilježeno je još 10 uspješnih vatrogasnih intervencija u protekla 24 časa - u Trebinju, Gacku, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Foči, Bratuncu, Zvorniku, Bijeljini.

Jako nevrijeme sinoć je pogodilo grad Doboj i opštinu Petrovo.

"Duvao je jak vjetar praćen obilnom kišom, grmljavinom. Petrovo je ostalo bez struje, oborena su tri dalekovodna stuba. Jutros će radnici RJ 'Еlektro Doboja' pokušati da uspostave nesmetanu isporuku električne energije. U gradu Doboju bilo je stabala na ulici. Snabdijevanje strujom je uredno. Dobojska prigradska naselja Lipac, Pridjel, određeno vrijeme, bili su bez električne energije. Napajanje je obnovljeno. Vjetar je oštetio krov nekoliko kuća“, navedeno je iz RUCZ.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?