Čudo

Priča Radovana Markovića - Tokom boravka na Ostrogu prohodao i progovorio

  • Izvor: Kurir
  • 07.05.2024. 16:03

Radovan Marković Raša ima 46 godina i bavi se izradom ključeva. Njega zna cijela Inđija, ali malo je onih koji znaju njegovu životnu priču i šta se krije iza dobrodušnog osmijeha kojim svakodnevno pozdravlja ljude.

Raša je rođen sa cerebralnom paralizom. Majka mu je, kako je ranije ispričao za medije, umrla od leukemije kada je imao svega tri godine. Raša je zbog svog stanja prvo smješten u bolnicu, da bi potom brigu o njemu preuzeli baka Stevanija i deka Radovan, koji je napustio Njemačku da bi bio bliže unuku.

Deka ga je, navodili su mediji, kada je imao šest godina odveo u manastir Ostrog. Treće noći boravka tamo, Raša je prohodao, a nedugo potom, on je i progovorio. Otežano, ali - progovorio.

Austrijanac prešao u pravoslavlje i na pragu je da postane monah

Austrijanac prešao u pravoslavlje i na pragu je da postane monah

Završio je specijalnu školu u Beogradu sa odličnim uspjehom i izučio zanat pravljenja ključeva. Jedan period radio je kao majstor kod časovničara koji ga je zavolio i gurao ga kroz život. Međutim, ratne 1999. izgubio je baku, ali i posao jer je vlasnik radnje bio mobilisan i primoran da je zatvori.

U Inđiji ga svi znaju kao "Raša ključar". On redovno posjećuje crkve i manastire i kaže da se tako mnogo bolje osjeća.

Iako je prošao mnoge teške situacije u životu, Raša je ipak uspio da opstane u svom poslu. Vedar i uvijek pun života, Raša poručuje da je najsrećniji kada pomaže drugima.

Jedina neostvarena želja mu je da posjeti Jerusalim, a priča o ovom hrabrom čovjeku, koji nije dozvolio preprekama da ga savladaju, objavljena je i na instagram stranici "infoinđija".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.