Sarajevo

Preminula poznata bh. doktorica

  • Izvor: Kliks
  • 17.09.2024. 17:33

Poznata bh. doktorica Еlma Kučukalić-Selimović, bivši šef Klinike za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, preminula je sinoć u Sarajevu u 70. godini.

Kučukalić-Selimović je bila jedan od najvećih stručnjaka za endokrinologiju u BiH, a u svojoj bogatoj ljekarskoj karijeri, pored dugogodišnjeg rada s pacijentima, izdala je i monografiju "Osteoporoza - dijagnostika, prevencija i liječenje".

Od Kučukalić-Selimović se opraštaju brojni prijatelji i radne kolege, a između ostalih i redovni profesor Medicinskog fakultetu u Sarajevu Almira Hadžović-Džuvo.

Iznad Sarajevo okačeno 2.000 grudnjaka

Iznad Sarajevo okačeno 2.000 grudnjaka

"Još pod utiskom uspjeha jedne prijateljice dolazi mi jutros tužna vijest da moje Еlme više nema. Čista duša, koja je svima oko sebe pružala ruku kad god je trebalo, obilježila je i cijelu moju akademsku karijeru, kao komentor, prijateljica, zaštitnik... Bila je tu, kad je teško bilo biti na strani pravde. Okrenula se i dignute glave, kako je samo ona znala, otišla. Nadam se da je, tamo gdje je sada, našla mir. Hvala za sve Prof. Dr Еlma Kučukalić- Selimović", napisala je.

Iza Kučukalić-Selimović ostaju suprug Suad, kćerka Selma, brat Zemir i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Otkriven uzrok smrti čuvenog Tita

Otkriven uzrok smrti čuvenog Tita

Sahrana će biti obavljena u četvrtak u 15.30 sati na groblju Grlića Brdo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.