Sutra

Posjeta UKC-a Srpske Kliničkom centru Srbije prilika za unapređenje saradnje

  • 04.12.2023. 14:43

Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske koju predvodi generalni direktor Vlado Đajić posjetiće sutra Klinički centar Srbije s ciljem unapređenja međusobne saradnje, a to će biti i prilika da se izrazi zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zdravstvenim radnicima za ono što su uradili za zdravstveni sistem Srpske.

Đajić je istakao da će rukovodstvo UKC-a i načelnici klinika u ovoj zdravstvenoj ustanovi posjetu iskoristiti i da se pruži podrška Vučiću i njegovom timu u daljem rukovođenju Srbijom.

"Želimo da skrenemo pažnju građanima Beograda, koji volimo, da im se ne desi ono što se desilo u Banjaluci. Da ne izaberu neke nestručne osobe i da im ne upropaste grad kao što je upropaštena Banjaluka", rekao je Đajić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Zasijalo sunce na Vavedenje Presvete Bogorodice! Narodno vjerovanje otkriva kakva će biti iduća godina!

Zasijalo sunce na Vavedenje Presvete Bogorodice! Narodno vjerovanje otkriva kakva će biti iduća godina!

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a Zoran Aleksić naglasio je da je generacija doktora specijalizaciju započela kada je počeo i građanski rat na ovim prostorima, te da su imali priliku da uče od kolega iz Srbije.

Prema njegovim riječima, tada su uspješno operisani mnogi koji su ranjeni i koji su zbrinuti zahvaljujući zdravstvenom sistemu Srbije.

"Dugujemo veliku zahvalnost zdravstvenom sistemu Srbije, ne samo za pomoć u toku rata nego i za poslijeratni period, jer smo na VMA Beograd upoznali vrsne stručnjake s kojima imamo odličnu komunikaciju", rekao je Aleksić.

On je podsjetio da stručnjaci iz Srbije dolaze na UKC Republike Srpske kako bi edukovali mlade kadrove.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.