Stefan Božić

Posao na UKC-u Srpske za najboljeg studenta medicine

  • Izvor: ATV
  • 10.11.2023. 19:04

Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Stefan Božić sa prosječnom ocjenom 9,93 potpisao je ugovor o radu i zasnovao radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da će Božiću biti omogućeno da se edukuje u prestižnim zdravstvenim centrima Еvrope i svijeta i dodao da je u UKC Srpske u zadnjih nekoliko godina zaposleno više od 300 mladih doktora. 

"Zapošljavanjem mladog kadra obezbijedili smo u narednih 20 godina doktore koji će liječiti stanovništvo Republike Srpske. Svake godine zaposlimo najboljeg studenta i pored toga još odličnih studenata. Dr Stefanu Božiću smo ponudili nekoliko Klinika gdje je bilo potrebe za kadrom, a on je izabrao Kliniku za ginekologiju i akušerstvo. Medicinski fakultet je jako težak fakultet i ovim putem čestitam mladom kolegi na uspjehu“, naglasio je Đajić.

Božić je rekao da studiranje medicine zahtijeva veliki rad i posvećenost ali se i zahvalio rukovodstvu UKC-a Srpske na mogućnosti da svoj profesionalni život usavršava u najvećoj zdravstvenoj ustanovi. 

"Studiranje na Medicinskom fakultetu zahtjeva veliki trud, rad i predanost. Doktor biti je poseban poziv, jer se nauka stapa sa najvećim ljudskim kvalitetom, a to je humanost. Posebno se zahvaljujem generalnom direktoru UKC Republici Srpske Vladi Đajiću što prepoznaje mlade ljude i omogućava im da rade u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj, te same edukacije i razmjene znanja u inostranstvu“, naglasio je Božić.

Pratite nas i putem Vibera