Foča

Pomoć penzionerima u susret Vaskrsu

  • 23.04.2024. 11:26

U susret predstojećem najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu 3.700 fočanskih penzionera dobiće po kornet jaja, dogovoreno je na sastanku predstavnika Udruženja penzionera Foča sa načelnikom opštine Milanom Vukadinovićem. Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su u opštinskom budžetu.

Predviđeno je da novac za nabavku jaja bude prebačen na račun fočanskog Udruženja penzionera sutra, nakon čega bi ubrzo trebalo da uslijedi podjela.

Svaka pomoć je dobrodošla, naročito u vrijeme praznika kada je za trpezu potrebno izdvojiti više novca, ističu penzioneri.

- U toku je podjela podjela pomoći za 580 najugroženijih penzionera i kad se još doda ova pomoć koju smo dogovorili to će svima mnogo značiti. Zahvalni smo načelniku što nas razumije i što je svima nama na usluzi. Mnogo nam je lakše raditi i pomagati članove udruženja kada imamo nekoga ko nas razumije-rekao je predsjednik Udruženja penzionera Foča Simo Mojović.

Član Nadzornog odbora Udruženja Miladin Kostović zadovoljan je što opštinska uprava poštuje dogovore postignute sa penzionerima u Foči.

Značajnim ističe i dobijanje statusa jednog od osam udruženja od javnog interesa za opštinu Foča.

- Imamo dobru saradnju sa opštinskim organima i načelnikom, tako da smo zahvaljujući tome popravili stanje u odnosu na ranije godine-rekao je Kostović.

Pomoć ovoj kategoriji stanovništva nastaviće se i ubuduće, kaže načelnik opštine Milan Vukadinović.

- U drugoj polovini godine u saradnji sa Udruženjem penzionera imaćemo još jednu akciju pomoći za njihove najugroženije članove, koji su brojni. Svjedoci smo da je ovo teško vrijeme, sa teškom ekonomskom situacijom i svaki vid podrške ovoj kategoriji sigurno će dosta značiti-rekao je Vukadinović.

Podjelu vaskršnjih jaja obavljaće Udruženje. O vremenu i načinu raspodjele penzioneri će biti obaviješteni blagovremeno.

(Radio Foča)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?