Iako su prošla tek dva dana od otvorenog poziva

Poljoprivrednici veoma zainteresovani za nabavku traktora iz Bjelorusije

  • Izvor: ATV
  • 28.05.2024. 19:13

Semberski poljoprivrednici su veoma zainteresovani za nabavku traktora iz Bjelorusije, iako su prošla tek dva dana od otvorenog poziva. Ako je suditi po dosadašnjem iskustvu nabavke mehanizacije iz Mađarske, poljoprivrednici očekuju dobre uslove i sada.

"Što se tiče samog ovog projekta, da je odlična stvar i projekat je više nego dobar. Vidim od jutros da ima baš zainteresovanih poljoprivrednika, ponavljam da je što se tiče samog javnog poziva da je ekstra odrađen, ako vi dajete svojih 40% sredstava, onda je to prava stvar", kaže Boško Radić, Udruženje poljoprivrednih proizvođača sela Semberije.

Sve ovo je rezultat nedavne posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Bjelorusiji. Početkom maja, delegacija Ministarstva industrije Bjelorusije potpisala je u Banjaluci trogodišnji sporazum o saradnji sa ministarstvom poljoprivrede Srpske. Ministar Savo Minić da je nabavka traktora samo početak. 

"U ovom momentu bi mogli iskoristiti 60% podsticaja da zanove tu mehanizaciju, u razgovoru sa distributerom i sa kolegama iz Bjelorusije, realizacija projekta koji je započeo počeo predsjednik Dodik i predsjednik Lukašenko se evo na neki način privodi kraju, mi ćemo u petak već imati suma sumarum tih zahtjeva", kaže Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Cijena je određena i neće poskupiti, a obezbijeđena je i servisna mreža. Poljoprivrednici na internet stranici, mogu pronaći i obrazac izjave koju moraju popuniti i poslati na mejl adresu naznačenu u Pozivu.

Nakon izražavanja interesa za nabavku traktora „Belarus“, ministarstvo će propisati i Pravilnik, na osnovu koga će se raspisati Javni poziv, gdje će se poljoprivrednici i formalno moći prijaviti.

Rok podnošenja izjave za kupovinu traktora "Belarus“, traje od do 3. juna, do 12.00 časova. Izjave se dostavljaju isključivo putem naznačene mejl adrese službenika u Agenciji za agrarna plaćanja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?