Rokovi čekanja minimalni

Pojednostavljene procedure dolaska pacijenata u Banji Mlječanici

  • Izvor: SRNA
  • 21.05.2024. 20:08

Direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" Darko Banjac rekao je da je za pacijente iz Kozarske Dubice pojednostavljena procedura dolaska u ovu zdravstvenu ustanovu, gdje, uz uputnicu porodičnog ljekara, ne čekaju dugo na CT snimanje.

Banjac je rekao novinarima da su se direktor i ljekari Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici prilikom današnje posjete "Mlječanici" upoznali sa medicinskom ponudom ove ustanove, dijagnostičkim, laboratorijskim i drugim uslugama.

- U ovoj godini smo dobili puno stvari koje pacijenti mogu uraditi ovdje, odnosno nakon što od porodičnog ljekara dobiju uputnicu i dođu u "Mlječanicu" - rekao je Banjac.

On je podsjetio da su građani Kozarske Dubice do sada na CT snimanje išli u Prijedor, Gradišku i Banjaluku i dugo čekali.

- Sada kada dobijete uputnicu u "Mlječanicu" možete doći odmah i to je velika razlika. Imamo najsavremenije aparate i rokovi čekanja su svedeni na minimum s obzirom na sve veći broj pacijenata - rekao je Banjac.

On je dodao da se raduje saradnji dvije zdravstvene ustanove u Kozarskoj Dubici, koja je, kako je ocijenio, važna i ima određene prednosti u smislu pružanja zdravstvenih usluga i saradnje ljekara za dobrobit pacijenata.

Banjac je rekao da je ljekarima Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici uručena centrifugu za potrebe laboratorije vrijednost 2.800 KM, koju je kao donaciju obezbijedio narodni poslanik Dragan Brdar.

Direktor Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici Vladimir Babić rekao je da je za procedura dolaska pacijenata u "Mlječanicu" pojednostavljana i da oni više ne moraju ići u druge bolničke centre.

- U "Mlječanicu" mogu doći sa običnom uputnicom - rekao je Babić i dodao da će ova zdravstvena ustanova ubrzo ponuditi i nove sadržaje.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar zahvalio je rukovodstvu "Mlječanice" koje je upriličilo radni sastanak i naglasio da je zadovoljan činjenicom da dvije zdravstvene ustanove u Kozarskoj Dubici usko i dobro sarađuju.

On je najavio da će dati punu podršku Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici, rukovodstvu i zdravstvenim radnicima da bi se unaprijedio kvalitet usluga prema pacijentima i uslovi rada, kao i da će kao narodni poslanik dati doprinos rješavanju problema nedostatka ljekara porodične medicine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: