Traži se pomoć Srbije

Pogledajte razmjere požara na Tjentištu

  • 11.08.2024. 15:38

U Nacionalnom parku "Sutjeska" na lokalitetu Tjentišta gori stoljetna crnogorična šuma zbog čega je neophodno hitno angažovanje helikoptera za gašenje požara Helikopterske jedinice MUP-a Republike Srbije kako bi pomogao Helikopterskom servisu Republike Srpske i ljudstvu angažovanom na terenu.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Boris Trninić upozorio je da prijeti nesaglediva šteta i katastrofa u ekološkom i materijalnom smislu jer je ugroženo ogromno područje sa stoljetnom najkvalitetnijom šumom u jugoistočnoj Еvropi, biosistem Nacionalnog parka "Sutjeska" i prašume Perućica.

"Apelujem na institucije BiH da u drugi plan stave politiku i da se odobri dolet helikoptera za gašenje požara MUP–a Republike Srbije za gašenje požara tipa `Kamov`.

Taj vazduhoplov sa velikim kapacitetom vedra i naleta dao bi veliki doprinos kontrolisanju i gašenju požara na Tjentištu i izbjegavanju nesagledivih ekoloških i materijalnih posljedica čitavom ovom regionu Republike Srpske, BiH", naveo je Trninić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: