Najkritičnija cesta u Hercegovini

Počelo saniranje putnog pravca Trebinje - Ljubinje

  • 05.11.2019. 19:34

Zvanično je počela rehabilitacija najkritičnijeg putnog pravca u Hercegovini. 59 kilometara od Trebinja do Ljubinja biće presvučeno novim asfaltom, sve će koštati oko 12,5 miliona maraka a novac su obezbjedili Vlada Srpske i preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Mašine i mehanizacija preduzeća "Hercegovina putevi" pripremili su već 7,5 kilometara puta, projekat je predvidio da debljina asfalta bude 5 cm a nadležni obećavaju da će sve biti završeno prije roka.

Rok za završetak radova je tri godine. Dugo čekane aktivnosti na ovoj dionici danas je zajedno sa trebinjskim gradonačelnikom obištao i prvi čovjek "Puteva" Nenad Nešić.

"Pored same rehabilitacije kolovoza uradićemo kompletnu rehabilitaciju saobraćajne signalizacije, radićemo i vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Pored toga raddićemo i zaštitne ograde u dužini od 10,5 kilometara  i na taj način ćemo riještiti dugogodišnji problem puta Trebinje-Ljubinje", izjavio je Nenad Nešić, direktor JP "Putevi Republike Srpske".

Ovo neće biti jedina investicija u putnu infrastrukturu Hercegovine. Radiće se na putevima prema Foči i Nikšiću. Rehabilitacija ovog ka Ljubinju dosta će značiti kaže Mirko Ćurić.

"I te kako značajno, kako za ljude iz Trebinja i Ljubinja tako i prije svega za turiste  koji dolaze u Trebinje jer ovo je najkritičnija dionica koja je bila  na prilazu Trebinju. Naravno da tih dionica ima još, ali u saradnji sa Vladom Republike Srpske i 'Putevima' planovi postoje i za naredni period", poručio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Na sanaciju šezdesetak kilometara od Trebinja do Ljubinja čekalo se godinama.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program