Institut za javno zdravstvo

Počela vakcinacija u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2023. 08:10

U Republici Srpskoj danas počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Vakcinacija će se obavljati u BAnjaluci, ali u Regionalnim centrima Instituta za javno zdravstvo Srpske - Doboju, Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Foči, Višegradu i Trebinju.

Kako su rekli iz Instituta, nabavljeno je 20.000 doza vakcina za one korisnike koji imaju pravo na besplatnu vakcinaciju te još 3.500 vakcina za komercijalnu upotrebu.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Bojan Đenić pozvao je sve građane da se vakcinišu i tako zaštite sebe u periodu kada su respiratorne infekcije najintenzivnije.

Kategorije stanovništva koje imaju pravo na besplatnu vakcinaciju: oni koji boluju od šećerne bolesti, koji su inzulin zavisni, pacijenti na hemo-dijalizi, oni kojima je izvršena transplatacija nekog organa, HIV pozitivne osobe, oni koji su liječeni kardio-hirurškim metodama liječenja, djeca koja su liječena od reumatske groznice sa promjenama na srcu ili ona koja su oboljela od cistične fibroze, osobe koje boluju od mišićne distrofije multipleskleroze, osobe koje su završile sa prijemom hemoterapije i trenutno nemaju kliničkih znakova bolesti i lica sa posebnim potrebama koja borave u kolektivnim smještajima.

Više o ovoj temi pročitajte u tekstu koji se nalazi u nastavku:

Počinje vakcinacija u Srpskoj: Šta je grip i ko ima pravo na besplatnu imunizaciju

Počinje vakcinacija u Srpskoj: Šta je grip i ko ima pravo na besplatnu imunizaciju


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina