Nabavka opreme i borba protiv pandemije

Opština Sokolac primjer dobre saradnje sa međunarodnim donatorima i agencijama

  • 22.12.2021. 20:00

Opština Sokolac je primjer dobre saradnje sa menadžmentom Doma zdravlja „dr Ljubomir Ćeranić“, međunarodnim donatorima i agencijama, ali i sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite kada je u pitanju nabavka opreme i borba protiv pandemije.

Prema Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u septembru mjesecu je iz Doma zdravlja „dr Ljubomir Ćeranić“ upućena molba za pomoć u opremi. Tražen je mobilni ultrazučni aparat i sanitetsko vozilo.

Početkom decembra UNDP je donirao ultrazvučni aparat čija je vrijednost 20.000 evra, a sanitetsko vozilo vrijednosti oko 92.000 km bez PDV biće isporučeno Domu zdravlja „dr Ljubomir Ćeranić“ 5.januara 2022. godine kako je navedeno u odluci Vlade Republike Srpske 16. decembra 2021. godine. Riječ je o sanitetskom vozilu marke Pežo nabavljenim u okviru Hitnog projekta COVID 19. Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica zadovoljan je što je uspješno riješen problem sanitetskih vozila, ali i druge opreme te navodi da se neće na ovome stati.

„Polovinom mjeseca januara očekujemo da bude isporučen i savremeni 12 kanalni EKG aparat finansiran od strane japanske ambasade. Japanski prijatelji već odavno pomažu sokolački dom zdravlja, a nedavno su poklonili dva sanitetska vozila.“

Naredne godine planiran je nastavak projekta Energetska efikasnost koji ima za cilj uređenje fasada i utopavanje zgrada Doma zdravlja „dr Ljubomir Ćeranić“ te poboljšanje grijanja.

„U ime sugrađana i rukovodstva i ljekara Doma zdravlja „dr Ljubomir Ćeranić“ zahvaljujem se UNDP-u, Ambasadi Japana i japanskom narodu i Vladi Republike Srpske na ogromnoj podršci u borbi protiv pandemije virusa Korona. Mi sada radimo na nabavljanju rendgen aparata i opreme za labaratoriju“ – poručio je Bjelica.

Vrijednost ovogodišnjih donacija Domu zdravlja u Sokocu iznosi više od 370.000 KM.

Tagovi: