U mjestu Kozila

Održana štraparijada u Driniću: Čiji su konji najsnažniji

  • Izvor: SRNA
  • 01.07.2024. 11:27

Na 18. štraparijadi koja se tradicionalno održava u mjestu Kozila u Driniću okupilo se oko 2.000 ljubitelja konja, a najsnažniji u takmičarskom dijelu bili su konji Dušana Lukića, osnivača prve štraparijade.

Iz Turističke organizacije opštine Drinić rekli su da je štraparijada privukla veliki broj posjetilaca.

-Oko 2.000 ljubitelja konja, ali i ovoga događaja posjetilo je Drinić tokom vikenda. Takmičenje u kojem su najjači konji odmjerili snage, bilo je raspoređeno u osam kategorija, a ukupan nagradni fond je bio oko 23.000 KM - naveli su iz Turističke organizacije.

Osim velikog broja posjetilaca, koji su u Drinić došli iz zemlje i regiona, okupili su se vlasnici konja sa Romanije, Drvara, Bihaća, Banjaluke, Brčkog, Doboja, Bosanske Krupe, Prnjavora i Mrkonjić Grada.

-Dušan Lukić vlasnik je najsnažnijih konja. Njegovi ljubimci i ove godine prvaci su u najtežem i izazovnijem dijelu takmičenja - potvrđeno je iz Turističke organizacije iz Drinića.

Iz opštine Drinić su istakli da je štraparijada svojevrsna promocija najpriznatije manifestacije u regionu i dodali da ovaj događaj ima za cilj očuvanje tradicije i običaja.

Organizatori ove manifestacije su Turistička organizacija opštine Drinić i Udruženje ljubitelja konja "Soko" iz ove opštine.

Pratite nas i putem Vibera