Stanje na putevima

Obustavljen saobraćaj na više dionica

  • 13.05.2019. 23:08

Na magistralnom putu Jajce-Bihać zbog izlivanja rijeke Jošavke zaplavljena je jedna kolovozna traka u mjestu Jezero, u dužini od oko 50 metara, pa se vozila propuštaju naizmjenično jednom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne.

U Novom Gradu, na lokalnom putu Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Miloševo izlila se rijeka Vrbanja i poplavila jednu saobraćajnu traku, tako da se saobraćaj za sada odvija otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Nivo vodostaja Vrbanje raste i uskoro se očekuje da će na ovom lokalitetu saobraćaj biti potpuno obustavljen, navode iz AMS Republike Srpske.

Zbog aktiviranja klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj u mjestu Crna Rijeka na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog izlivanja rijeke Usore na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Banjaluka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Takođe zbog odrona, otežano jednom trakom saobraća se na magistralnom putu preko prevoja Borja, na skretanju za Hajdučke vode.

Na regionalnom putu Kneževo-Turbe u mjestima Borak i Imljani odroni su očišćeni i saobraćaj se sada odvija nesmetano.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, na skretanju za Jošavku i na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara u mjestu Grabovac i Bojići.

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS upozoravaju na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Obilna kiša otežava i usporava odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, navode iz AMS i apeluju da se vozi maksimalno oprezno i da se vožnja prilagodi trenutnom stanju na putevima.

Na području Federacije BiH zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program