Građani mogu imati puno povjerenje

Obilježen Dan policije u Bijeljini

  • 03.04.2019. 15:22

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje i odavanjem počasti minutom ćutnje poginulim policajcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, Policijska uprava Bijeljina obilježila je Dan policije Republike Srpske. Profesionalizam, pouzdanost i odgovornost krase tu ustanovu i pripadnike policije, čiji zadatak nije nimalo lak. 

"Imamo i sjećanja na te ljude koji su dali svoje živote i najviše što su mogli dali za Republiku Srpsku, a ujedno i za stvaranje policije. Tako da su osjećanja pomješana, sa jedne strane imate tu sjetu i tugu na te ljude, a sa druge strane čovjek je ponosan na to da je učestvovao, ja sam lično učestvovao u stvaranju policije od prvog dana pa do sada i na neki način svakim danim kad vidim da policija napreduje, kada dajemo dobre rezultate, kada su građani zadovoljni, normalno da smo ponosni na posao koji obavljamo", kaže Žarko Ćosić - načelnik PU Bijeljina.

Bezbjednosna situacija na području Bijeljine i Policijske stanice Janja zadovoljavajuća je, kaže njen komandir - Tatjana Kerović. Građani mogu, ističe, imati puno povjerenje. 

"Nema nekih velikih problema, nema neriješenih krivičnih djela, nema narušavanja javnog reda i mira, tako da sveukupna bezbjednostna situacija je dobra. Mislim da građani mogu imati puno povjerenje u svoju ličnu, imovinsku sigurnost na području Policijske uprave. Danas, povodom dana Policije sve obilježavamo na jedan dostojanstven način, naravno, ne prekidajući svoje radne obaveze, koje i danas teku punom parom na cijelom našem terenu", kaže Tatjana Kerović -  komandir Policijske stanice Janja.

Rezervni sastav policije, koji Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač najavljuje dobro bi došao i bio od velike pomoći, kaže Ćosić jer je veliki broj policijskih službenika angažovan na zbrinjavanju i odvraćanju migranata. U toku 2019. godine očekuje se daleko veći priliv ovih lica u odnosu na prethodnu i policija, kaže, mora biti spremna. 

"Odmah se osjeti da u gradu fali određen broj policajaca. Kada bi imali rezervni sastav policije u određenim momentima mi bi mogli da ga podignemo kao što je sada kada imamo veliki priliv migranata i da oni jednostavno čuvaju te objekte, čuvaju granicu sa pograničnim policajcima". kaže Žarko Ćosić - načelnik PU Bijeljina.

Vlada Republike Srpske kontinuirano ulaže u policiju. Bijeljina je od skoro bogatija za još jednu policijsku stanicu, a mogu se pohvaliti i novom opremom, ali i povećanjem plata za 10% policijskim službenicima sa srednjom stručnom spremom.