Predstavnici grada Trebinja i Agrarnog fonda

O razvoju ruralnog turizma u Srpskoj na kongresu na Fruškoj Gori

  • Izvor: SRNA
  • 02.06.2024. 14:07

Predstavnici grada Trebinja i Agrarnog fonda razgovarali su o razvoju ruralnog turizma u Republici Srpskoj na kongresu na Fruškoj Gori, poseban fokus stavljen je na promociju tih destinacija i proizvoda kako bi se privuklo više turista, a kao primjer je navedena Hercegovačka kuća.

Iz Agrarnog fonda su pojasnili da su Hercegovačku kuću i ovaj put uzeli za primjer dobre prakse kroz koji je ostvaren međunarodni uspjeh u ruralnom turizmu i koji služi kao inspiracija i model mnogima za dalji razvoj.

Na Kongresu o ruralnom turizmu Vojvodine protekla dva dana, kao predavači i gosti, učestvovali su načelnik Odjeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo grada Trebinja Bojan Vučurević, direktor Agrarnog Fonda Veselin Dutina.

U okviru panela o temi razvoja o ruralnom turizmu u Republici Srpskoj govorio je i šef službe za promociju i marketing Turističke organizacije Republike Srpske Marko Radić.

Ovo učešće bila je prilika da se prisutni upoznaju o ključnim aspektima ruralnog turizma, saznaju načine unapređenja poslovanja u ovoj oblasti, te da iskoriste vlastite potencijale i promovišu ovaj segment turizma.

Učešće predstavnika grada Trebinja na ovom i sličnim događajima predstavlja još jednu potvrdu dobrog rada lokalne uprave i značaja koji Trebinje kao destinacija ima u smislu pozicioniranja destinacije u regionalnim okvirima, navode iz Agrarnog fonda.

Kongres je organizovala Turistička organizacija Vojvodine i Centar za ruralni razvoj Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.