Prognoza

Najavljena velika promjena vremena

  • Izvor: Agencije
  • 28.05.2024. 09:57

U Bosni i Hercegovini u utorak ujutro, 28. maja, bilo je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Danas se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u istočnim područjima Bosne, uglavnom prije podne.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana u većem dijelu zemlje kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Padavine se ne prognoziraju na sjeveroistoku Bosne.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 27 stepeni.

Uhapšen maloljetnik zbog ubistva brata Vojina Mijatovića

Uhapšen maloljetnik zbog ubistva brata Vojina Mijatovića

Objavljena je i prognoza do kraja maja, najavljena je velika promjena vremena.

Za 29. maj 2024 u BiH se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 25 stepeni.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu je moguća i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 9 i 15, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Meteorolozi za petak najavljuju pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i kratkotrajnim pljuskom. Tokom dana, padavine samo ponegdje. Jutarnja temperatura većinom između 10 i 16, na jugu do 18, a najviša dnevna između 18 i 24 stepeni.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.