Vrijeme

Na snazi upozorenje RHMZ: Spremite se za naglu promjenu

  • Izvor: Agencije
  • 28.09.2024. 08:32

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske upozorio je da se danas očekuje nagla promjena vremena uz jaku kišu i povremeno jak vjetar, te da je na sjeverozapadu moguća pojava bujičnih voda.

Na sjeverozapadu se očekuje od 30 do 60 milimetara kiše po metru kvadratnom, a lokalno može pasti i više od 70 milimetara po metru kvadratnom, navode iz Hidrometeorlološkog zavoda.

Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava i porast bujičnih vodotokova, problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama.

Masovni napadi Izraela: Šire se priče da je ubijen lider Hezbolaha

Masovni napadi Izraela: Šire se priče da je ubijen lider Hezbolaha

Meteorolozi upozoravaju i na povremeno jak vjetar, a očekivani udari su od 30 do 50 kilometara na čas, lokalno i do 60 kilometara na čas na sjeverozapadu.

"Naglo će zahladiti. Maksimalna temperatura vazduha danas iznosiće od 21 na zapadu do 30 stepeni Celzijusovih istoku, gdje se početak padavina očekuje tek u kasnijim popodnevnim časovima", navode iz Hidrometeorološkog zavoda.

Hladnije vrijeme biće i sutra, kao i početkom naredne sedmice. Nove slabije padavine očekuju se sutra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.