Rješenje za probleme

Molitva za pokajanje: Izgovorite ove riječi naglas i pročistite dušu od grijehova

  • Izvor: Kurir
  • 24.04.2024. 13:47

Svakodnevno se suočavate sa stresom, često ste uznemireni i zabrinuti, bilo da su u pitanju problemi sa zdravljem, ljubavne jadi ili bilo koja druga nedaća koja vas može zadesiti u životu, piše Stil.kurir.

Ukoliko se, pak, kajete zbog nečega, izgovorite ovu molitvu za pokajanje:

Care vječni i Gospode nebesa i zemlje, Isuse Hriste Bože naš, milostivo čuj i usliši molitvu nas grešnih i nedostojnih slugu Tvojih.

Nas radi, Gospode, Ti si ispio čašu gorčine, od bezakonika na krst prikovan, strašne muke si pretrpio na krstu, Iskupitelju naš i krv Svoju prečistu izlio, da nas grijehom prokažene očistiš, iscjeliš, osvetiš i udostojiš carstva Tvoga.

No, mi se pokazasmo kao lijene sluge, lijenog uma i srca i raslabljeni od bezakonja prezresmo preveliku žrtvu Tvoju za nas i okrenusmo se od Tebe da potražimo spasenje onamo gdje spasenja nema; položismo svoju nadu ne u Tebe, koji jedini možeš pomoći i spasti, nego u sebe i u ljude i u varljive stvari i u prolazne sujete svijeta ovoga. Zato su nas na krivim putevima našim susrele sve bijede i nevolje ovoga svijeta.

Jer ostavismo Tebe, bogati izvor vode žive, i pođosmo da tražimo vodu u pustinji. Ostavismo Tebe, hljeb života, i počesmo hraniti duše svoje pogubnom i truležnom hranom grijeha. Ostavismo Tebe, svjetlost svijeta, i zalutasmo u tamu, u kojoj se ne vidi ni čovjek ni Bog. Napustismo Tebe, koji nas nikad ne napuštaš. Napustismo Tebe, jedinog čovjekoljupca i vernog prijatelja svih ljudi i odosmo kucati na neprijateljska vrata tražeći prijatelje među neprijateljima, spasioce među čovjekoubicama i pomoćnike kod onih koji odmažu.

Zato se kajemo, Gospode svesilni. Pomozi nam, da se još više kajemo. Kajemo se gledajući u Tebe raspetoga na krstu iz ljubavi prema nama. Kajemo se gledajući u glavu Tvoju božansku, uvjenčanu trnovitim vijencom, da bi uvjenčao nas vijencima neprolazne slave nebeske. Kajemo se gledajući u otvorene rane na tijelu Tvom i u krv Tvoju prečistu, izlivenu dragovoljno za očišćenje i iscjeljenje grijehovnih rana naših. Kajemo se i priklanjamo glavu i kolena pred krstom Tvojim, pomozi nam da se još više pokajemo.

Pokajane pomiluj nas, Isuse Sine Božji, jer samo nas milost Tvoja može spasti. Ne ostavi nas same sebi, jer bez Tebe ne možemo ništa učiniti. Ne odstupi od nas, da ne postanemo plijen adskih sila. No brzo nam priteci u pomoć i spasi nas. I daruj nam blagodatnu silu duha Tvoga Svetoga, kao što si darovao svetim apostolima i ugodnicima Tvojim. Da bi se Duhom Tvojim očistili i iscjelili, i prosvetili i preporodili, te da bi pojedinačno i svenarodno, kao deca svetlosti, mogli, slično anđelima, slaviti i hvaliti Tebe, Spasitelja Svoga sa Ocem i Duhom Tvojim svetim. Milostivo čuj pokajnički glas naš i usliši nas preko molitava prečiste Tvoje Matere i svih Tvojih svetih. Amin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: