Čekaju se informacije

Milići: Ko krije probleme u "Boksitu"?

  • Izvor: ATV
  • 10.04.2023. 19:15

Od saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđen radnik kompanije Boksit iz Milića, prošlo je skoro dva mjeseca, a policija i dalje čeka informacije o povredama iz Specijalističkog medicinskog centra.

Saznajemo da se nezgoda u kojoj je povrijeđen radnik Željko Kovačević dogodila krajem januara, ali da od Specijalističkog medicinskog centra koji posluje u sklopu grupacije Boksit na čijem je čelu Rajko Dukić, nisu mogli da dobiju podatke o povredama. 

"U navedenom vozilu su se nalazila lica V.Ć. i Ž.K. koja su zadobila tjelesne povrede. Licu V.Ć. su konstastovane tjelesne povrede u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja u Bratuncu, a licu Ž.K. u Specijalističkom medicinskom centru Boksit u Milićima", saopšteno je iz PU Zvornik.

Zašto nisu sarađivali sa policijom, iz Specijalističkog medicinskog centra u Milićima odgovaraju da to nije bila njihova dužnost. Ipak, Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja jasno kaže da je zdravstvena ustanova koja je primila lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći dužna da o tome obavijesti policiju. 

Doktor koji je zbrinuo radnika iz rudnika Boksit, tvrdi da na dan nesreće medicinski centar nije radio. 

"Imala sam telefonski poziv od MUP-a u Bratunac. Traženo je od mene da se izjasnim o težini povrede dotičnog, kojom prilikom je rečeno da isti nije evidentiran u zapisniku policije ni u Bratuncu, ni u Milićima. Policajca sam upoznala opisno o povredi, ali sam mu rekla da nisam kompetentna da dajem kvalifikacije o povredi jer je to u nadležnosti sudskog vještaka. Takođe, što se tiče obavještenja policije, vezano za povrijeđenog, to je bila obaveza Doma zdravlja gdje je zbrinut nakon udesa i odakle je upućen dalje na tretman. Nije mi poznato zašto nisu slučaj prijavili policiji",  saopšteno je iz Specijalističkog medicinskog centra u Milićima, dr Divna Ćirić.

Međutim, u izvještaju policije piše da je Kovačević zbrinut u Boksitovom Specijalističkom medicinskom centru. Nezvanično saznajemo da ovo nije prvi put da se zataškavaju problemi u kompaniji Boksiti u Milićima.

Inspekcija je u firmama koje posluju u sklopu grupacije zatekla brojne probleme. Od neprijavljenih radnika do toga da radnici nemaju potrebnu zaštitu na radu. Rukovodstvu je izrečeno oko 35 hiljada maraka kazni. Prvi čovjek grupacije Boksit Rajko Dukić, umjesto da rješava probleme radnika, već mjesecima preko društvenih mreža i prijetnji tužbama vodi rat sa našom medijskom kućom. 

Tagovi:
  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Serija: Mućke (12+) (R)

    '''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Mućke (12+) (R)

    '''' Mućke (12+) (R)