Treći maj

Međunarodni dan slobode medija

  • Izvor: ATV
  • 03.05.2024. 19:09

Sloboda medija, sloboda govora i pravo na mišljenje su stubovi demokratije svakog društva. U Udruženju novinara Republike Srpske kažu da sa pažnjom prate stanje medija u Republici Srpskoj, i da bi trebalo zaštititi domaće medije.

Drugim riječima, napraviti jasnu razliku od onih koji svoj novac zarađuju radom od onih koji se finansiraju iz stranih izvora. 

Republika Srpska, kao demokratsko društvo, stvorila je uslove za rad svih medija. Međutim, tu sliku narušavaju SAD, koje su našoj medijskoj kući uvele sankcije prije nešto više od dvije godine, ne navodeći konkretne razloge za takve korake.

Ipak, ni takvi neokolonijalistički pritisci na slobodu izražavanja neće spriječiti ATV da radi kao i do sada, svidjelo se to nekome ili ne. 

Nisu Amerikanci jedini koji su vršili pritisak na rad naše medijske kuće. U januaru je, ni manje ni više, glavnoj i odgovornoj urednici Milijani Kos pisao britanski ambasador u BiH, ističući da je "zabrinut" zbog načina kako smo izvještavali o američkim sankcijama marketing agenciji "Mania". 

Odgovor je brzo i dobio, kao i što poručujemo danas na međunarodni na slobode medija, svima koji bi da tu slobodu uruše – nastavićemo sa svojim izvještavanjem, objektivno i istinito!  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: