Ima mudar savjet za sve

Mantiju zamijenio sportskom opremom: Sveštenik Stanko Ćelić iz Aleksandrovca istrčao maraton

  • Izvor: Srpskainfo
  • 30.10.2023. 06:57

Sveštenik maratonac. Za većinu ljudi neobičan spoj, ali ne i za pravoslavne vjernike u Aleksandrovcu, koji su već navikli da vide svog sveštenika Stanka Ćelića kako trenira.

Trčanje, biciklizam, košarka, ništa nije prepreka za ovog sveštenika, a najnoviji rezultat kojim može da se pohvali jeste istrčani maraton u Ljubljani, i to za tri sata, 29 minuta i 55 sekundi. 

Ovim rezultatom Stanko Ćelić je pomjerio i lične granice.

– Osjećao sam se spreman, imao sam želju da istrčim maraton i da pomjerim granicu. Zadovoljan sam ostvarenim vremenom, koje je iznad očekivanja, jer je plan bio da istrčim maraton za četiri sata. Ali, trčao sam po osjećaju, disao sam dobro, otkucaji srca su bili dobri i tako sam nastavio do kraja bez većih problema – priča Ćelić za Srpskainfo.

Mala kriza nastala je oko 35. kilometra, ali i to je uspješno prebrodio i istrčao cijelu dužinu.

– Tijelu sada treba vremena da se odmori od maratona, ali nastaviću da se bavim sportom. Sa treninzima ne treba ni pretjerivati, jer nam umjereno bavljenje sportom donosi dobrodeti, a pretjerano može biti štetno – govori on.

Stankov dan inače počinje već u četiri sata ujutru.

– Poslije jutarnje molitve, čitanja Svetog pisma i Žitija Svetih odvojim oko sat vremena za trening. Svoje vjernike sam navikao da se bavim fizičkom aktivnošću, imamo biciklijadu, redovno igram i košarku, tako da za okolinu to nije iznenađujuće – ispričao je Ćelić, koji je i prije razgovora sa nama istrčao 10 kilometara.

Kako poručuje, svako pored duhovnog treba da se posveti i tjelesnom radu na sebi.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.