Dobra zabava na ljetovanju u Bečićima

Pred ministrom sakrio džokera, pa mu poklonio špil karata

  • 07.07.2018. 19:45

Ministar nije imao šanse protiv klinca koji trikove sa kartama prosipa kao iz rukava. Dobro je sakrio dodatnog džokera pa Draganu Bogdaniću nije preostalo ništa drugo nego da mu čestita. Na kraju je, duhu fer pleja, mali maher ministru poklonio špil za uspomenu. Osim što su mu pokazali trikove, djeca koja borave u odmaralištu u Bečićima rekla su mu i da se odlično provode.

"Sve mi se sviđa, pogotovo plaža jer sam naučio da plivam. Proširio sam i komunikaciju sa drugom djecom. Sve je u najboljem redu".

"Ovdje imamo mnoge sportske aktivnosti i jutarnju gimnastiku. Idemo na more gdje imamo školu plivanja".
 
"Igramo igrice. Najviše mi se sviđa more. Naučio sam da plivam sa sportskim animatorima", istakla su djeca. 

Mališani su dio šeste smjene projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" koju sprovodi Fond za dječiju zaštitu. 132-oje mališana iz Gradiške, Teslića, Zvornika, Bijeljine i Istočnog Novog Sarajeva stiglo je na more, neki od njih prvi put. 

Riječ je o djeci iz socijalnih kategorija, višečlanih porodica, sa smetnjama u razvoju ali posebno nadarenim mališanima. Ministar kaže da je ovo jedan od njboljih projekata koje Vlada Srpske finansira. 

"I mislim da to i jeste nešto što je RS dužna ili želi na neki naćin da pruži priliku djeci koja nemaju priliku da sa svojim roditeljima dođu na more. Nije ovdje samo riječ o boravku na moru, ovdje je projekat socijalizacije djece, uključivanje djece u zajednicu, sklapaju se prijateljstva koja nose za cijeli život", istakao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja u Vladi Republike Srpske. 

"Možemo reći da svake godine za ovaj projekat izdvajamo oko milion i 100 hiljada km, da se godišnje obuvhati oko 1800 djece i oko 400 pratećeg osoblja, ukupno oko 2200 lica. Traje projekat 17 godina i slobodno možemo reći da je postao brend Republike Srpske, istaka je Nedeljko Jović, direktor Fonda za dječiju zaštitu RS.

Za 17 godina, oko 23 hiljade mališana iz Srpske besplatno je boravilo na moru. Ove godine planirano je još osam smjena u dječijem odmaralištu.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program