Direktor policije Republike Srpske

Kostrešević na sastanku sa tužiocima i rukovodiocima policijskih tijela

  • Izvor: ATV
  • 12.05.2022. 20:59

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević prisustvovao je danas sastanku rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou, na temu rada na predmetima orgnizovanog kriminaliteta i korupcije, kao i operativne međuinstitucionalne saradnje, navedeno je ovo na Instagram stranici MUP-a Republike Srpske.

Sagovornici su takođe razgovarali o formiranju i funkcionalnosti timova koji bi radili na predmetima organizovanog kriminaliteta i korupcije, a koji su posebno formirani na osnovu saznanja iz Skaj i Anom aplikacije, a razmatrana je i saradnja na rješavanju predmeta ratnih zločina.

Sastanku su prisustvovali v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milenko Kajganić, glavni tužioci FBiH Munib Halilović, Republike Srpske Mahmut Švraka i Brčko distrikta BiH Zekerija Mujkanović, potom direktori Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA Darko Ćulum, Federalne uprave policije Mirko Kuprešaković i šef policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić.

Sastanak je organizovan od strane Federalnog tužilaštva FBiH i podržan od strane Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Održavanje Strateškog foruma kontinuirano će se nastaviti u cilju jačanja međuinstitucionalne saradnje.