Vlasenica

Karan-Kraljević: Odlična saradnja opštinskih struktura i policije

  • Izvor: SRNA
  • 01.10.2024. 17:07

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da je Vlasenica miran grad u kojem građani mogu mirno da uživaju u svojim aktivnostima i u kojem postoji odlična saradnja opštinskih struktura i policije.

"Bezbjednost u nekoj lokalnoj zajednici nije samo proizvod rada Ministarstva unutrašnjih poslova, nego prevashodno rada Opštinske uprave, načelnika i građana i povjerenja prema policiji", rekao je Karan nakon sastanka sa načelnikom Vlasenice Miroslavom Kraljevićem.

Karan je istakao da je bezbjednost ključna stvar kada je riječ o lokalnim zajednicama.

"Verifikacija uspješnog ili neuspješnog rada MUP-a je naša konstatacija da li u svakoj našoj lokalnoj zajednici građani žive u bezbjednom okruženju", rekao je Karan.

On je istakao da je saradnja opštinskih vlasti i policije u Vlasenici izvrsna, što nažalost nije slučaj u svim opštinama i gradovima.

"Kada kažemo da je bezbjednosna situacija dobra, iza nje se krije ozbiljan i dugotrajan rad i trud svih onih koji čine ukupan sistem bezbjednosti, a to ne čini samo MUP, nego i opštinske strukture", rekao je Karan.

On je zahvalio načelniku Vlasenice na naporima da pripadnici policije u ovoj opštini rade u odličnim uslovima.

"U posljednje vrijeme smo dali skoro 20 miliona KM u adaptacije, obnove, rekonstrukcije, izgradnju policijskih objekata u našim lokalnim zajednicama. Danas smo obišli novu zgradu Policijske uprave na Palama, koja će biti najljepša zgrada uprave u Srpskoj", rekao je Karan.

On je istakao da je do sada uloženo 194 miliona KM za opremanje policijskih objekata, nabavku oružja, municije i opreme, helikoptera, automobila, voznog parka, `despota`, `vihora` itd.

"Nastavićemo dalje. Jaka policija u lokalnoj zajednici znači jako Ministarstvo unutrašnjih poslova", rekao je Karan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.