Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka: Miholjsko ljeto ili "azorski" anticiklon?

  • Izvor: B92
  • 26.09.2023. 14:43

Ove godine kasnilo je ljeto evo sad jesen, do kraja septembra zadržaće se letnje temperature. Zbog visinskog ciklona biće sve manje oblaka, a sve više sunca.

Do kraja septembra zadržaće se ljetnje maksimalne temperature koje će se kretati od 24°C do 28°C, jutarnja temperatura uglavnom između 10°C i 15°C. Zbog sve manjeg uticaja visinskog ciklona biće sve manje oblaka, a sve više sunca. Duvaće slab povremeno umjeren istočni i jugoistočni vjetar, napisao je Ivan Ristić meteorolog na svom Fejsbuk profilu.

U zapadnu i jugozapadnu Еvropu ponovo stiže afrički aniciklon nazvan "apolon" i donosi prave ljetnje temperature u Španiji maksimumi će se kretati oko 35°C.

Kovid ponovo

Kovid ponovo "vlada", otkazano na stotine letova

U nedjelju, 1. oktobra sa sjeverozapada nam dolazi prolazno naoblačenje i manje osvježenje.

Zatim od ponedjeljka, 2. oktobra do četvrtka, 5. oktobra prema nama jača afrički anticiklon i donosi postepeni porast temperatura, biće pretežno sunčano i toplo sa najvišim dnevnim temperaturama od 25°C do 29°C, naveo je meteorolog.

Bizaran slučaj: Krali meso sa stočnog groblja i prodavali butove mrtvih svinja?

Bizaran slučaj: Krali meso sa stočnog groblja i prodavali butove mrtvih svinja?

Tokom sljedeće nedjelje počeće postepena promjena sinoptičke situacije iznad cijele Еvrope.

Sve jači "azorski" anticiklon

Jača na Atlantiku "azorski" anticiklon uz formiranje termobaričkog grebena koji će usloviti da hladan artički vazduh krene prema evropskom kontinentu.

U ovih 15 marketa pojeftinjuju namirnice

U ovih 15 marketa pojeftinjuju namirnice

Pogoršanje vremena, naoblačenje sa kišom, pojačanim sjeverozapadnim vjetrom i padom temperature za oko 10 stepeni očekujemo u drugoj polovini sljedeće nedjelje najvjerovatnije u dane sljedećeg vikenda 7. i 8. oktobra.

Hladniji period potrajaće do sredine oktobra, kada će početi sa malim zakašnjenjem miholjsko ljeto, zaključuje Ristić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: