Prognoza

Kada se očekuje zahlađenje kod nas?

  • 12.07.2024. 15:47

Dugoročna prognoza ne izgleda dobro za vreli Balkan.

Iako su prvi izvještaji meteorologa iz Republike Srpske najavljivali moguće rashlađenje krajem naredne sedmice, prognoza se promijenila.

Prema informacijama svjetskih sajtova za prognozu vremena, toplotni talas bi mogao potrajati dosta duže nego što se očekivalo. Napomenućemo da je teško dugoročno prognozirati vremenske prilike jer se situacija često mijenja pod uticajem drugih faktora. 

Ipak, prema predviđanjima AccuWeather za Banjaluku, tek bi sredinom avgusta temperatura mogla pasti ispod 30 stepeni.

Prema njihovoj prognozi, 9. avgusta možemo očekivati temperaturu od 27, a to blago rashlađenje potrajaće do 20. avgusta. Kratko će doći ponovo do visokih temperatura, ali će za vikend u toj sedmici padati kiša.

Poslije toga će temperatura biti ispod 30 stepeni, ali se ne očekuje kiša do sredine septembra.

Takođe, vrijedi napomenuti da se često tokom dužeg perioda visokih temperatura pojavljuju pljuskovi zbog čega bi moglo doći do rashlađenja. Za sada, meteorolozi ne prognoziraju takve mogućnosti.

Baba Vanga dala dosta strašno predviđanje za 2025. godinu

Baba Vanga dala dosta strašno predviđanje za 2025. godinu


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.