Doboj

Iz Fonda solidarnosti po 100 maraka za 100 porodica

  • 03.01.2019. 19:46

Ni pred ovaj Božić nisu zaboravljeni. Za stotinu dobojskih porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida stigla je pomoć. Nekima se bliži i slava, pa će stotinu maraka popuniti budžet.

"Sad će eto Božić i ja slavim Svetog Stefana, tako dobro će doći nešto ćemo kupiti", istakal je Đuka Trifunović, majka poginulog borca. 

"Bolje da su mi zdravi i živi, ali hvala ljudima koji ipak brinu da ne zaborave ni majke ni njih", naglasila je Danica Božić, majka RVI. 

Za dvadeset porodica koje nisu mogle doći, novac su odnijeli kućama. Tokom godine šalju ih u banje, pomažu u liječenju. Tako u Fondu solidarnosti rade dvije decenije.

"Mi nemamo sredstava dopunskih, to su naša sredstva, imamo dvije i po hiljade članova naših, članstvo je od 20 do 100 maraka, ali sve na dobrovoljnoj osnovi", istakao je Drago Jović, Fond solidarnosti Doboj. 

Ubuduće neće biti sami. Ruka gradske uprave im je ispružena. 

"Gradska uprava će u narednom periodu zajedno raditi i sarađivati kako bi i mi pomogli da Fond još bolje funkcioniše i ja im se zahvaljujem što su u proteklih 20 godina predano radili i brinuli o naugorženijim kategorijama stanovništva", istakao je Boris Jerinić, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Za dvadeset godina, samo dvije su imali pomoć grada. Ubuduće ona neće izostati, a više od finansijske podrške, kažu, znači jedinstvo i zajednički rad. 

Tagovi: