Rektor

Gajanin: Planiramo da svi fakulteti budu smješteni u Univerzitetskom gradu

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2023. 08:41

Juče je otvorena nova zgrada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, a Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta kaže da ih očekuju brojni projekti u budućnosti.

"Projekat je krenuo još 2012. godine. Imali smo podršku svih institucija Srpske. Od predsjednika Srpske, srpskog člana Predsjedništva i Vlade Srspke. Ta zgrada je različita od svih i projektova je po savremenim prncipima. Što je tiče budućih projekata, u planu je završetak izgradnje Studentskog kulturnog centra, i imamo nesebičnu podršku Vlade Srpske. Imamo i druge, dugoročne projekte u kojima planiramo da svi fakulteti budu smješteni u Univerzitetskom gradu. Naišli smo na podršku instituciju, te su nam rekli da krenemo u projektovanje", kaže Gajanin.

Univerzitet bilježi napredak svakom smislu, ističe rektor.

"Univerzitet bilježi napredak u smislu kvaliteta nastave, u smisli studijskih programa, poboljšanja izlaznih kompetencija studenata, naučne produktovnosti, međunarodne vidljivosti i međunarodne razmjene. Jedan od strateških ciljeva jeste i međunarodna aktivnost Univerziteta, odnosno članica Univerziteta i u proteklom periodu smo stimulisali veću međunarodnu aktivnost naših nastavnika, saradnika i studenata i vide se rezultati. Sve veći broj studenata odlazi na evropske fakultete, jedan ili dva semestra i onda se vraćaju i prenose svoja iskustva. Sve veći broj nastavnika i saradnika učestvuju u razmjeni, a i nama dolaze i predavači i studenti sa drugih fakulteta", ističe Gajanin.

 

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film