Semberija

Dražen Jović zbog ljubavi prema agraru izabrao život na selu

  • Izvor: InfoBijeljina
  • 04.09.2024. 07:03

U svom rodnom gradu završio je Tehničku školu “Mihajlo Pupin”, a potom i Poljoprivredni fakultet. Nakon toga se usavršavao u Rusiji, gd‌je je kao stipendista odradio stručnu praksu. Iako je imao poslovnu ponudu da ostane u Rusiji, patriotizam je, kaže, bio jači.

“Čukunđed mi je bio Solunac, moja dva prad‌jeda su bili u njemačkom zarobljeništvu, otac i d‌jed su stvarali ovu zemlju, a nažalost za nju smo dali i mog dvadesetpetogodišnjeg strica, tako da za mene lično povratak nikad nije bio upitan, a takođe i odlazak u inostranstvo nikad nije bio opcija”, kaže ovaj mladić za InfoBijeljinu.

Nakon povratka iz Rusije, Dražen je pokazao da je istinita ona izreka “ima posla ko hoće da radi”.

Godinu dana radio je razne poslove, razvijao svoje sposobnosti, nakon čega se zaposlio u struci, na Poljoprivrednom dobru “Semberija”. Tu je već sedam godina, a posljednjih pet godina obavlja funkciju šefa proizvodnje.

Sav svoj patriotizam, kako ističe, želio je da iskaže ogromnim angažmanom i posvećenošću radu u firmi, kako bi se stvorili uslovi da u budućnosti u njoj rade nečija d‌jeca i imaju sigurno i dobro poslovanje, a samim tim i životnu egzistenciju.

Kroz svoju radnu poziciju, zalaže se za pravdu i pravičnost prema svim radnicima, bez ikakvog favorizovanja bilo koga, i to su neke od njegovih osnovnih osobina.

“Poljoprivredom se bavim i privatno, ai je moj spektar interesovanja širok. Uvijek sam razmišljao o potrebama svoje lokalne sredine i stavljao joj se na raspolaganje, pa sam tako uključen u razna dešavanja koja pokrećemo u mom selu, kako bi imali sadržajan i kvalitetan život. Predsjednik sam i uprave FK jedinstvo iz Broca, gd‌je na sve načine privlačimo našu d‌jecu i omladinu da se bave sportom, a na taj način želimo da osjećaju jaku povezanost sa svojim rodnim krajem i stvaraju uspomene sa svojim vršnjacima”, priča Dražen.

Od dodatnog rada na selu mogu da zaradim za stan u gradu, a obrnuto je za mene nemoguće, kaže Dražen koji od ranog d‌jetinjstva gaji ljubav prema selu.

U njegovim planovima podržava ga i supruga Nevena. Nakon završenih master studija srpskog jezika i književnosti iz Novog Sada, takođe se, vratila u selo, gd‌je zajedno grade svoju porodicu.

(InfoBijeljina)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.