"Banja Dvorovi"

Dobili kredit, pa ga dijelili kao pozajmicu

  • Izvor: ATV
  • 25.08.2022. 19:25

Dobili kredit od banke za završetak izgradnje zatvorenog bazena, pa od tog novca davali pozajmice – to se radi u „Banji Dvorovi“. Revizija je utvrdila niz propusta.

Između ostalog i uzurpaciju prostorija Banje i izdavanje objekata drugim licima. Gradonačelnik Bijeljine je zato posegnuo za krivičnim prijavama. 

“Kredit JU ‘Banje Dvorovi’ da plaća grad Bijeljina kao žirant, a mi smo ustanovili da je izvršena promjena namjene kreditnih sredstava. Vi odete kod direktora i dobijete pozajmicu kao da ste otišli u banku”, rekao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Tvrdi da se okoristio i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina. On je za svoju firmu dobio najveću pozajmicu. Vladimir Lazić o tome nije htio. U kratkom telefonskom razgovoru poručuje da su tvrdnje Petrovića obična budalaština. Mnogo rječitiji nije bio ni direktor Banje, koji je u rodu s Lazićem. Ranije se oglasio samo saopštenjem.

“Nemamo namjeru da paušalno analiziramo ni revizorski izvještaj, ni gradonačelnikovu konferenciju, kao ni dalji slijed radnji. Zaposleni u ‘Banji Dvorovi’ imaju mnogo važnijih stvari kojima se bavimo”, saopštio je Milorad Zekić, direktor “Banje Dvorovi”.

Hoće li imati čime da se bavi, mogli bi odlučivati građani. Iz Gradske uprave su najavili referendum na kome će oni koji su gradili banju moći da se izjasne o ponuđenim rješenjima za problem ove ustanove.