Banjaluka

Do Ostroga za Sergeja: Igor, Marko, Nemanja, Predrag i Vanesa sinonim za humanost

  • Izvor: ATV
  • 13.05.2024. 19:27

Do Ostroga za Sergeja - otišli su Igor, Marko, Nemanja, Predrag i Vanesa sinonim za humanost. Pet velikih ljudi prešlo je za 12 dana na stotine kilometara do jednog od najvećih svetilišta kako bi pomogli Sergeju Stuparu. Sva prikupljena sredstva ići će za njegovo liječenje.

"Ono što možemo, što je u našoj moći, da prohodamo, nekom će to vjerovatno značiti sama ta brojka da kupite kilometre naše sve je to neki human čin i zadovoljstvo je uraditi tako nešto“, kaže Igor Škorić. 

Nije bilo lako, priznaju, ali snagom, voljom i istrajnošću došli su do cilja. Pod Ostrog su stigli tačno na praznik Svetog Vasilija. 

"Bio je ogroman broj ljudi, čekalo se po sedam-osam sati da se dođe do moštiju, predobar osjećaj. Izdržalo se sve Bogu hvala, ako Bog da da Sergej ozdravi da to sve bude kako treba“, kaže Marko Vučić.

Mladi Banjalučanin je prije 10 mjeseci doživio saobraćajnu nezgodu u kojoj je zadobio teške povrede glave i pao u komu. Kupovinom kilometara ili pozivom na broj 1413 Sergej će biti korak bliže odlasku za Rusiju. 

"Pozovimo broj 1413 ili kupite kilometar, jedan kilometar košta 20 KM, pa ako ste zainteresovani da pomognemo Sergeju Stuparu da Bog da da se izliječi“, kaže Nemanja Škorić.

Na osnovu kupljenih kilometara prikupljeno je oko 3.000 KM. Prije humanitarnog hodočašća petoro mladih kontaktiralo je Sergejevu majku Svjetlanu, kaže  dirnuta je ovim gestom i  svaki put se prijatno iznenadi kada vidi ljude koji su spremni pomoći nekome koga ni ne poznaju.

"Uopšte da neko radi takve humanitarne stvari za nekoga koga ne zna, tad sam bila šokirana, stvarno, svaka im čast ja ne znam šta više da kažem. Ja se nadam da ćemo mi uspjeti da skupimo bar većinu novca, ako ne sve, jer ja imam jedan određeni rok vremena kad odemo za Moskvu da platim ostatak novca ne moram odmah da platim sve. Bitno je da mi samo sakupimo određeni iznos koji nam je potreban da mi samo odemo“, kaže Svjetlana Bendaš. 

 Za Sergejev put u Moskvu i liječenje matičnim ćelijama potrebno je 350.000 maraka, do sada je prikupljeno nešto više od 200.000.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: