Sarajevo

Dio BiH zahvatilo nevrijeme: Objavljena prognoza do ponedjeljka

  • Izvor: ATV
  • 24.08.2023. 15:26

Sunčano i toplo vrijeme u Sarajevu danas je u poslijepodnevnim satima prekinula kiša praćena grmljavinom.

Na brojnim ulicama stvorile su se velike količine vode pa je saobraćaj bio znatno usporen.

FHMZ je inače za danas izdao narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura, a objavljena je prognoza do prognoza.

Sutra se u BiH pretežno sunčano vruće. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 39°C. 

Za subotu se prognozira pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U istočnim i sjevernim područjima Bosne vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 34 i 40°C.


Ruski mediji tvrde: Ovo je prvi osumnjičeni za smrt Prigožina

Ruski mediji tvrde: Ovo je prvi osumnjičeni za smrt Prigožina

U nedjelju pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 34 i 40°C. 

Meteorolozi za ponedjeljak, u poslijepodnevnim i večernjim satima, na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne prognoziraju jače pljuskove praćene grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura većinom između 17 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 38°C, navodi se u prognozi FHMZ.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina