17022

Daris Šaranović nas treba! Pokrenuta humanitarna akcija

  • Izvor: Agencije
  • 09.09.2024. 10:54

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Darisa Šaranovića kojem je potrebna operacija ruke zbog oštećenih nerava. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17022, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Daris Šaranović iz Tešnja pri rođenju je zadobio teške povrede lijeve ruke, vrata i oka te se čitav život bori kako bi povratio mobilnost u ruci.

Već 20 dana nakon rođenja, maleni Daris započinje fizikalne terapije u Zenici, a čim je prohodao tretmane nastavlja u Tešnju.

Iako njegovi roditelji neprestano pokušavaju ublažiti Darisove poteškoće putem banjskih tretmana i brojnih fizikalnih terapija, njegovo stanje se ne poboljšava.

Nakon detaljnijih pregleda ustanovljena je dijagnoza pareze plexus brachialis, odnosno oštećenje svih nerava ruke, zbog čega su mu potrebni operacija i rehabilitacija u iznosu od 21.155 evra.

Kako bi Daris imao bolju mobilnost ruke, operacijom u Еgiptu će se izvršiti transfer tetiva, nakon čega su potrebni rehabilitacioni tretmani za što uspješniji oporavak.

Da bismo ovom mališanu omogućili normalniji razvoj i bolju funkcionalnost ruke, osim poziva na broj 17022, donacije su moguće i putem veb stranice www.pomoziba.org, te žiro računa i PayPala Udruženja Pomozi.ba

Na koje sve načine možete pomoći Darisu pogledajte u objavi:

Pratite nas i putem Vibera