Dragan Bogdanić

Centar za socijalni rad u Milićima dobio nove prostorije

  • 20.07.2018. 19:22

Javna ustanova Centra za socijalni rad od danas djeluje u novim prostorijama. Za 25 godina, ova ustanova promjenila je nekoliko objekata, ali adekvatog prostora za rad sa korisnicima nisu imali. Opština Milići i Kompanija "Boksit" udruženim snagama obnovili su stari hotel i prilagodili ga korisnicima. 

“Ono što su oni dobili jeste što su radnici dobili odlične uslove za rad i mogu se posvetiti sto procentno korisniku, a ne stvarajući uslove za rad,“ rekao je Vladan Trivković, direktor Centra za socijalni rad Milići.
 
“Dogovorili smo se da opština, bez nadoknade ustupi ove prostorije Centru za socijalni rad, a Kompanija “Boksit“ je izvršila komletnu adaptaciju ovog objekta i to je oko 90 hiljada maraka koštalo,“ kaže Rajko Dukić, predsjednik Kompanije “Boksit“ Milići.

Nove prostorije došao je da obiđe lično i resorni ministar. Dragan Bogdanić nada se da će u Milićima korisnici dobiti efikasniju uslugu.

“Ovaj dnevni centar će koristiti djeci koja ovdje borave i svim drugim korisnicima koji ovdje borave i mislim da je ovo jedan dobar način kako se u lokalnim zajednicama mogu stvarati uslovi, ne samo socijalne zaštite, oni su to u radili u oblasti zdravstvene zaštite," rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Uslove za rad sada imaju. Ali i ova ustanova muku muči sa nedostatkom kadra.
 
“Jedan od najpotrebnijih kadrova je sigurno logoped i defektolog,“ rekla je Spomenka Durmić, radnik u Centru za socijalni rad Milići.

U Milićima, na novčanu pomoć pravo ima blizu 40 lica. Dodatak za tuđu njegu i pomoć, u ovoj opštini, isplaćuje se za 200 korisnika.  
 

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program