Najbolji student Medicine

Božić: Doktor Đajić je prepoznao mlade ljude, čast je raditi u najmodernijom zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 12.11.2023. 09:33

Da se zalaganje, trud i rad cijeni u Republici Srpskoj dokaz je Stefan Božić, najbolji diplomac Medicinskog fakulteta Univerzitea u Banjaluci.

Sa prosječnom ocjenom 9,93 potpisao je ugovor o radu i zasnovao radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

"Ovo mi mnogo znači i velika mi je motivacija za dalji rad u najvećoj i najmodernijom zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj. Volio bih da budem dobar ljekar, kao što sam i student bio. Nadam se da ću to postići. Bilo je teško ostvariti takav uspjeh na Medicini. Studiranje Medicine zahtijeva mnogo odricanja. Međutim, na kraju se sve to isplati. To je pokazao doktor Đajić, koji je prepoznao mlade ljude i omogućio nam da radimo u ovoj ustanovi", ističe Stefan.

Svim mladim ljudima, Stefan poručuje da će se rad isplatiti.

"Da vrijedno rade, a trud će se uvijek prepoznati, siguran sam u to", rekao je Stefan.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da će Božiću biti omogućeno da se edukuje u prestižnim zdravstvenim centrima Еvrope i svijeta i dodao da je u UKC Srpske u zadnjih nekoliko godina zaposleno više od 300 mladih doktora. 

Planskim radom, riješen je nacionalni problem kada je u pitanju kadar ljekara u Srpskoj, istakao je Đajić.

"Unazad par godina, od kada sam na mjestu direktora UKC-a Srpske, zaposlili smo više od 300 mladih ljekara. Riješili smo nacionalni problem kadra ljekara u Republici Srpskoj u narednih 20 godina. To je bio naš strateški interes. Svake godine primamo naše najbolje studente. Radimo patriotski i planski. Ove godine je to doktor Stefan. Ponosam sam što je ostao ovdje i nije otišao nigdje. Presrećan sam, što smo napravili uslove da ih možemo zaposliti ovdje, da imaju redovne plate i odlične uslove. Ovo je poseban dan za UKC Srpske. Dobili smo jedan ovakav, sjajn kadar", naveo je Đajić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.