Mujo Čakić

BiH: Čobanin nakon četiri dana pronađen živ i zdrav

  • Izvor: Agencije
  • 18.10.2023. 12:06

Nakon četiri dana potrage, juče oko 16 časova pronađen je živ čoban Mujo Čakić, čiji je nestanak prijavljen u petak, 13. oktobra.

U prethodnim danima, 56-godišnjeg Muju je na području Roškog Polja tražilo više od 100 gorskih spasioca, mještani okolnih naselja, te policija Kantona 10.

“Ljekar je razgovarao s njim, bio je dehidriran i dezorijentiran. Pronađen je na području iznad Roškog Polja. On je tu i čuvao ovce. Ranije smo našli njegov ruksak, na dva kilometra od njega”, rekao je za Agroklub, Ivan Bebek iz Gorske službe spašavanja Tomislavgrad.

Oduzeto 121,8 grama spida u Doboju i Tesliću

Oduzeto 121,8 grama spida u Doboju i Tesliću

Nakon pronalaska, čoban je predat radnicima Hitne medicinske pomoći Tomilsavgrad, a kada se steknu uslovi s njim će razgovarati i policijski službenici.

“Vjerovatno je izgubio orijentaciju, bila je noć kada se to dogodilo. Riječ je o velikom prostoru koji je slabo naseljen, razgovaraćemo s njim kada ljekari završe svoj dio posla”, potvrdio je Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Kantona 10.

Podsjetimo, Mujo Čakić je iz Novog Travnika. Radio je kao čoban kod jednog mještanina u Roškom Polju, nedaleko od Tomislavgrada, a njegov nestanak primijećen je kad su se ovce same vratile na farmu. U potrazi za njim korištene su i bespilotne letjelice, potražni psi, termovizijske kamere i druga tehnika, prenosi Agroklub.ba.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: